O prezentatoare de ştiri populară şi-ar fi pierdut job-ul după ce a „încărunţit”

Într-un videoclip de două minute postat luni pe Twitter, Lisa LaFlamme a anunţat că a fost înlăturată din funcţia de prezentatoare a postului CTV National News, una dintre cele mai urmărite emisiuni de seară din ţară. În clipul, care a fost vizionat de peste 4 milioane de ori, LaFlamme a spus că a fost "luată prin surprindere" de decizia de a-i încheia contractul.

2493 afișări
Imaginea articolului O prezentatoare de ştiri populară şi-ar fi pierdut job-ul după ce a „încărunţit”

Captură video Twitter/ Lisa LaFlamme

"Sunt încă şocată şi întristată", a spus ea. "La 58 de ani, încă mai credeam că voi avea mult mai mult timp pentru a spune mai multe poveşti care au impact asupra vieţii noastre de zi cu zi".

 

LaFlamme, care a început să prezinte emisiunea emblematică în 2011, a fost una dintre multele femei care au încetat să îşi mai vopsească părul în timpul pandemiei şi a lăsat să i se vadă culoarea naturală a părului. LaFlamme a numit decizia "eliberatoare" şi le-a spus telespectatorilor că şi-ar fi dorit să fi făcut această mişcare mai devreme, scrie The Guardian.

Dar joi, Globe and Mail a relatat că Michael Melling, un director executiv de la CTV News, a întrebat cine a aprobat decizia de a "lăsa părul Lisei să devină gri". Melling şi LaFlamme au avut, de asemenea, conflicte legate de probleme jurnalistice înainte ca Melling să-i spună în cele din urmă lui LaFlamme că i se încheie contractul, a relatat Globe and Mail.

LaFlamme a lucrat pentru CTV News în ultimii 35 de ani, realizând reportaje din zone de conflict şi de la locurile unor dezastre naturale devastatoare. Ea a câştigat recent premiul pentru cel mai bun prezentator de ştiri la Premiile Canadian Screen Awards.

Şocul provocat de plecarea ei s-a răspândit rapid în jurnalismul canadian, iar liderii politici şi din mediul de afaceri s-au exprimat şi ei.

Fostul premier al provinciei Alberta, Rachel Notley, a numit-o pe LaFlamme "o voce masivă în mass-media canadiană", iar fostul ministru al mediului, Catherine McKenna, a calificat tratamentul veteranului jurnalist drept "îngrozitor de prost făcut".

Alţii au făcut aluzie la sexism şi ageism. Arlene Dickinson, un investitor proeminent, a lăudat-o pe LaFlamme pentru că a îmbătrânit "cu graţie" la televiziunea naţională şi i-a inspirat pe alţii.

Compania mamă a CTV, Bell Media, a declarat că îndepărtarea lui LaFlamme din funcţia de prezentator a fost un răspuns la "schimbarea obiceiurilor telespectatorilor", dar nu a menţionat dacă părul a jucat sau nu vreun rol.

Directorii au negat că decizia în privinţa lui LaFlamme a fost motivată de vârsta sau de sexul acesteia.

"Vineri, compania a declarat într-un comunicat că ia "foarte în serios" acuzaţiile de discriminare şi că ia măsuri pentru a iniţia o analiză internă independentă, efectuată de o terţă parte, la locul de muncă.

De asemenea, compania a declarat că "regretă" modul în care a gestionat plecarea lui LaFlamme de la CTV, deoarece "este posibil să fi lăsat telespectatorilor impresia greşită" cum că nu i-ar fi apreciat cariera.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici