O rachetă a lovit o clădire de lângă consulatul Iranului din Siria

  • O rachetă a lovit luni o clădire de lângă consulatul Iranului în Siria.
  • Se pare că atacul a fost lansat de israelieni deoarece în clădire se afla un comandant iranian de top.
  • Armata israeliană nu a confirmat incidentul.
653 afișări
Imaginea articolului O rachetă a lovit o clădire de lângă consulatul Iranului din Siria

Sursa foto: X

O rachetă a lovit luni o clădire de lângă consulatul Iranului în Siria. Se pare că atacul a fost lansat de israelieni deoarece în clădire se afla un comandant iranian de top. Armata israeliană nu a confirmat incidentul.

Clădirea din capitala Siriei, Damasc, a fost distrusă în urma loviturii, relatează presa de stat siriană, citată de BBC. Aceasta aparţine consulatului şi se află lângă sediul ambasadei iraniene. Clădirea cu mai multe etaje era situată pe o autostradă din districtul Mezzeh de vest.

Nu se ştie câte victime sunt, dar un grup de monitorizare a spus că opt persoane au fost ucise. Se pare că lovitura a vizat un important lider militar iranian. O sursă de securitate libaneză a declarat agenţiei de presă Reuters că printre cei ucişi este un comandant superior al Gărzilor Revoluţionare din Iran, Mohammad Reza Zahedi.

Armata israeliană nu a comentat incidentul. Armata siriană a anunţat că apărarea sa antiaeriană a interceptat „ţinte ostile” în vecinătatea Damascului. Armata din Siria a mai transmis că avioanele israeliene au vizat clădirea consulatului din direcţia Înălţimilor Golan, la ora locală 17.00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici