- Home
- Externe
- (01.04.2024, 18:51)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răzbunare digitală: Hackeri atacă sistemul de date al penitenciarelor din Rusia în numele lui Navalnîi
- Hackerii anti-Kremlin au infiltrat sistemul penitenciar rus în urma morţii lui Navalnîi, obţinând acces la date sensibile şi manipulând infrastructura online a închisorilor.
- Utilizând o combinaţie de pricepere tehnologică şi determinare, hackerii au expus detaliile a sute de mii de deţinuţi ruşi şi au provocat haos în sistemul penitenciar prin reducerea drastică a preţurilor online.
- Această acţiune de hacktivism (un amestec al cuvintelor "hacking" şi "activism", utilizează tehnici de hacking pentru cauze politice sau sociale) reprezintă o nouă etapă în lupta împotriva regimurilor autoritare, evidenţiind puterea şi impactul activismului digital în era modernă.
Urmărește
1157 afișări
Răzbunare digitală: Hackeri atacă sistemul de date al penitenciarelor din Rusia în numele lui Navalnîi
În urma morţii misterioase a lui Alexey Navalnîi, un lider prominent al opoziţiei, într-o închisoare rusă, un grup de hackeri anti-Kremlin au pornit într-o misiune de răzbunare, scrie CNN. Cu acces la mecanismele interne ale sistemului penitenciar rus, aceştia au declanşat o serie de mişcări îndrăzneţe, lăsând autorităţile în haos pentru a controla consecinţele.
La scurt timp după decesul lui Navalnîi în februarie, aceşti hackeri au infiltrat o reţea informatică legată de sistemul penitenciar rus. Primul lor atac a fost o demonstraţie sfidătoare: au afişat imaginea lui Navalnîi pe site-ul hackuit al unui contractor al închisorii, însoţită de un strigăt în sprijinul liderului decedat. Dar acţiunile lor au mers dincolo de simbolismul simplu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Regele Charles nu se opune unui eventual referendum republican în Australia
-
Polonia vrea suspendarea temporară a dreptului de azil pentru a împiedica migraţia ilegală
-
Ucraina ar putea vinde arme către alte ţări. Producătorii fac presiuni pe guvern să permită exportul / „Armele fabricate în Ucraina şi testate în lupte reale sunt de interes pentru multe ţări"
-
Lucrările întârzie pe cel mai aşteptat lot din A0 – Autostrada Bucureştiului: Grecii de la Aktor spuneau că termină în septembrie cei aproape 18 km, dar cel mai probabil vor fi gata spre finalul anului
Hackerii au reuşit să fure o bază de date vastă ce conţinea informaţii sensibile despre sute de mii de deţinuţi ruşi şi apropiaţii lor. Această comoară de date, inclusiv detalii de contact şi conexiuni familiale, a oferit informaţii pentru cei ce căutau răspunsuri despre soarta lui Navalnîi. Conform hackerilor, printre datele recuperate s-au aflat înregistrări referitoare la colonia arctică unde Navalnîi şi-a întâlnit sfârşitul prematur.
Motivaţi de dorinţa de justiţie, hackerii au făcut publice datele furate, sperând să faciliteze comunicarea cu persoanele afectate şi să arunce lumină asupra circumstanţelor în care a murit Navalnîi. Dar campania lor nu s-a oprit aici. Exploatându-şi accesul şi mai departe, au creat haos în infrastructura online a sistemului penitenciar rus, manipulând preţurile pe site-ul cantinei din închisoare la o fracţiune din valoarea lor iniţială.
Repercusiunile au fost simţite rapid, cu sute de ruşi profitând de preţurile reduse înainte ca autorităţile să poată interveni. A fost o demonstraţie sfidătoare, o revoltă digitală împotriva unui regim opresiv. Şi pe măsură ce haosul se desfăşura, hackerii priveau din umbră, mesajul lor rezonând mult dincolo de limitele spaţiului cibernetic.
Pentru experţii în securitate cibernetică care au analizat consecinţele, amploarea încălcării a fost fără precedent. Tom Hegel, un analist experimentat în securitate cibernetică, a confirmat autenticitatea datelor furate, observând meticulozitatea accesului hackerilor. A fost un memento sumbru al puterii deţinute de cei pricepuţi în navigarea domeniului digital.
Într-adevăr, această acţiune de hacktivism (un amestec al cuvintelor "hacking" şi "activism", utilizează tehnici de hacking pentru cauze politice sau sociale) marchează un nou capitol în lupta împotriva regimurilor autoritare. Într-o lume din ce în ce mai modelată de războiul digital, liniile dintre câmpurile de luptă fizică şi virtuală se estompează, oferind noi căi de disidenţă şi rezistenţă. De la Ucraina la Rusia, confruntarea între puterea statului şi activismul de bază se desfăşoară în eterele digitale, cu hackeri emergând ca şi campioni improbabili ai schimbării.
Pe măsură ce autorităţile se străduiesc să controleze consecinţele, un mesaj rămâne clar: lupta pentru justiţie nu cunoaşte limite, transcendând graniţe şi ideologii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Kamala Harris va publica un raport de sănătate care o consideră aptă pentru președinție
Citește pe www.zf.ro: Cine spune că în România nu sunt bani? Un om de afaceri român şi-a cumpărat un avion privat pe care a dat peste 40 mil. euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine spune că în România nu sunt bani? Un om de afaceri român şi-a cumpărat un avion privat pe care a dat peste 40 mil. euro
Cine este românca ce a creat de la zero în ţara noastră o afacere de 2 miliarde de euro şi care are peste 8.000 de angajaţi şi 900 de unităţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
PROSPORT.RO
Simona Halep va primi o despăgubire colosală după scandalul dopajului. Câți bani îi va vira ITIA
CANCAN.RO
Noul semn de circulație care dă mari bătăi de cap șoferilor. Ce OBLIGAȚIE impune și unde poate fi întâlnit
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe