O rachetă din Yemen a fost interceptată deasupra Mării Roşii. Comandantul Houthi promite că va continua atacurile

  • Sistemul de rachete cu rază lungă de acţiune din Eilat a interceptat o rachetă trasă de rebelii Houthi din Yemen
  • Houthi încearcă să lovească navele israeliene
  • Atacurile recente sunt prima intervenţie într-un război străin pentru Houthi
580 afișări
Imaginea articolului O rachetă din Yemen a fost interceptată deasupra Mării Roşii. Comandantul Houthi promite că va continua atacurile

Sursa foto: MediafaxFoto

O rachetă sol-suprafaţă a fost lansată din Yemen de rebelii Houthi susţinuţi de Iran către cel mai sudic oraş al Israelului, Eilat. Racheta a fost interceptată marţi peste Marea Roşie de sistemul anti-aerian Arrow 3, relatează The Times of Israel.

Liderul grupului Houthi a revendicat responsabilitatea şi a promis că va continua atacurile asupra Israelului. Abdul-Malik al-Houthi susţine că grupul său va ataca navele israeliene, în special în strâmtoarea Bab al-Mandab.

„Inamicul se bazează pe camuflaj în Marea Roşie, în special în Bab al-Mandab, şi nu a îndrăznit să ridice steaguri israeliene pe navele sale... şi a oprit dispozitivele de identificare. Vom căuta şi verifica navele care îi aparţin şi nu vom ezita să le ţintim”, a declarat al-Houthi.

Strâmtoarea Bab al-Mandab este trecerea îngustă dintre Yemen şi Djibouti, la poalele Mării Roşii, una dintre cele mai aglomerate căi maritime din lume, care transportă aproximativ o cincime din consumul global de petrol.

Atacurile recente sunt prima incursiune într-un război străin pentru Houthi, care controlează o mare parte din Yemen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici