O rachetă rusă a rănit 12 persoane în oraşul ucrainean Voznesensk, nu departe de centrala nucleară

O rachetă rusească a lovit sâmbătă o zonă rezidenţială din oraşul Voznesensk, din sudul Ucrainei, nu departe de centrala nucleară Pivdennoukrainsk, a doua ca mărime din ţară, rănind 12 civili şi sporind temerile privind un eventual accident nuclear, potrivit ucrainenilor, citaţi de Reuters.

289 afișări
Imaginea articolului O rachetă rusă a rănit 12 persoane în oraşul ucrainean Voznesensk, nu departe de centrala nucleară

Sursa Foto - Вальдимар (Wikipedia Commons)

Vitaliy Kim, guvernatorul regiunii Mykolaiv, a declarat pe Telegram că patru copii se numără printre cei răniţi în atacul care a avariat mai multe case private şi o clădire de apartamente cu cinci etaje din Voznesensk. Oraşul se află la aproximativ 30 km de centrala nucleară Pivdennoukrainsk (PNPP), a doua ca mărime din Ucraina.

Biroul procurorului general din regiunea Mykolaiv a transmis că 12 civili au fost răniţi.

Compania de stat Energoatom, care gestionează toate cele patru generatoare de energie nucleară ucrainene, a descris atacul de la Voznesensk drept „un alt act de terorism nuclear rusesc”.

Alerte de atac aerian au sunat de mai multe ori sâmbătă în regiunea Mykolaiv.

„Este posibil ca această rachetă să fi fost îndreptată în mod special spre centrala nucleară Pivdennoukrainsk, pe care armata rusă a încercat să o captureze la începutul lunii martie”, a declarat Energoatom într-un comunicat.

Rusia nu a comentat în niciun fel situaţia. Jurnaliştii Reuters nu au reuşit să verifice situaţia din Voznesensk.

Nu au fost raportate pagube la centrala de la Pivdennoukrainsk.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici