O rafinărie de petrol din Ucraina a fost atacată cu drone

Un atac cu drone ruseşti, de joi, a incendiat rafinăria de petrol Kremenchuk din centrul Ucrainei şi a întrerupt alimentarea cu energie electrică în trei sate, potrivit Reuters.

274 afișări
Imaginea articolului O rafinărie de petrol din Ucraina a fost atacată cu drone

O rafinărie de petrol din Ucraina a fost atacată cu drone

Rapoartele de pe câmpul de luptă au declarat că forţele ucrainene au respins atacurile ruseşti în sectoarele de pe linia frontului din est şi nord-est, dar o rafinăria a fost bombardată şi trei sate au fost lăsate fără electricitate.

Incendiul de la rafinăria Kremenciuk, pe care Moscova a vizat-o de mai multe ori şi despre care guvernul de la Kiev spune că nu este operaţională, a fost stins rapid, a declarat Filip Pronin, şeful administraţiei militare din regiunea Poltava. Amploarea pagubelor nu era clară.

Forţele aeriene ucrainene au declarat că apărarea aeriană a doborât 18 din cele 20 de drone şi o rachetă, lansate de Rusia în cursul nopţii înainte ca acestea să ajungă la ţinte, într-un atac care a urmărit să lovească infrastructura militară şi critică.

„Punctul central al atacului a fost regiunea Poltava, a fost atacată în mai multe valuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forţelor Aeriene, Iuriy Ihnat, pentru televiziunea naţională.

Statul Major General al forţelor armate ucrainene a declarat că trupele au respins opt atacuri ruseşti în apropiere de Kupiansk, în nord-est, cinci în apropiere de oraşul Bakhmut din estul ţării, distrus şi deţinut de forţele ruseşti, şi cinci mai la sud, în apropiere de Avdiivka, un punct central al atacurilor ruseşti de la jumătatea lunii octombrie.

O înregistrare video postată de armata ucraineană a arătat forţele sale distrugând un sistem rusesc de aruncătoare de flăcări în apropiere de Avdiivka, un atac despre care a spus că a putut fi observat pe zeci de kilometri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici