O regiune din Franţa introduce concediul menstrual

Regiunea Nouvelle-Aquitaine din Franţa introduce concediul menstrual. Oraşul Saint-Ouen şi metropola Strasbourg au lansat, de asemenea, experimente în ultimele luni.

577 afișări
Imaginea articolului O regiune din Franţa introduce concediul menstrual

O regiune din Franţa introduce concediul menstrual

Consiliul regional din Nouvelle-Aquitaine doreşte să introducă concediul menstrual de două zile pe lună pentru angajatele sale, sub rezerva unei adeverinţe medicale, conform unei propuneri care urmează să fie supusă luni votului.

Conform acestei propuneri, angajatele din regiune vor putea să ia "două zile de concediu special pe lună pe motive medicale, fără perioadă de aşteptare şi, prin urmare, fără să le fie reţinuţi bani din salariu", a precizat consiliul într-un comunicat citat de Le Figaro.

"În lipsa unei măsuri naţionale, este responsabilitatea fiecărui angajator să îmbunătăţească viaţa profesională a angajatelor care suferă de endometrioză sau de menstruaţie dureroasă", precizează regiunea Nouvelle-Aquitaine.

Este una dintre primele iniţiative de acest gen din Franţa.

La sfârşitul lunii martie, oraşul Saint-Ouen (Seine-Saint-Denis) a lansat un experiment similar, iar săptămâna trecută Strasbourg a indicat că doreşte să introducă un program similar anul viitor.

Prima ţară care dă concediu menstrual este Spania. Legea privind sănătatea sexuală şi reproductivă, care prevede şi dreptul că femeile au dreptul la concediu în perioada de ciclu menstrual, a intrat în vigoare în vara acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici