O reporteră ucraineană a dispărut. E posibil să fi fost reţinută de ruşi

Un reporter ucrainean a dispărut şi se crede că a fost reţinut de ruşi, aşa cum se spune că s-a întâmplat cu zeci de alţi jurnalişti, activişti şi oficiali, anunţă CNN.

294 afișări
Imaginea articolului O reporteră ucraineană a dispărut. E posibil să fi fost reţinută de ruşi

FOTO European Federation of Journalists

Un post de radio din Ucraina a anunţat că unul dintre reporterii săi din sudul ţării a dispărut şi se crede că este reţinut de ruşi.

Reprezentanţii postului Hromadske au spus că au vorbit ultima dată cu reportera Victoria Roshchina pe 12 martie, la o zi după ce ea a făcut o ştire din oraşul ocupat Enerhodar.

Liudmyla Denisova, comisarul pentru drepturile omului din Ucraina, a declarat sâmbătă că guvernul crede că Victoria Roshchina a fost răpită de ruşi în oraşul Berdiansk.

Hromadske este un mic post de radio care s-a lansat în 2013 şi care este asociat cu protestele din Kiev care au început în acel an.

Dispariţia reporterei se produce în timp ce există informaţii că activişti şi oficiali sunt ţinuţi ostatici în diferite părţi ale teritoriilor ocupate de ruşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici