O revoltă militară din Coasta de Fildeş pe tema salariilor a ajuns la capitala comercială Abidjan

O revoltă a militarilor din Coasta de Fildeş pe tema salariilor s-a extins către capitala comercială Abidjan, unii dintre ei preluând controlul asupra Statului Major al armatei, relatează BBC News online.

4148 afișări
Imaginea articolului O revoltă militară din Coasta de Fildeş pe tema salariilor a ajuns la capitala comercială Abidjan

O revoltă militară din Coasta de Fildeş pe tema salariilor a ajuns la capitala comercială Abidjan

Aceştia au tras focuri de armă şi au preluat controlul asupra bazei militare situate în districtul Plateau din oraş. Revolta a început vineri, în oraşul Bouake. Aceasta s-a răspândit apoi la mai multe tabere militare din ţară.

Ministrul Apărării, Alain-Richard Donwahi, s-a deplasat la Bouake pentru a discuta despre cererile protestatarilor.

Un parlamentar a spus că militarii vor un salariu 8.000 de dolari şi o locuinţă fiecare.

Corespondentul BBC în Coasta de Fildeş a spus că revolta aminteşte de războiul civil din această ţară care a durat 10 ani şi care s-a încheiat în 2011. Se presupune că unii dintre membrii revoltei sunt foşti rebeli care s-au alăturat armatei după conflict.

Anterior, focuri de armă au fost auzite la baza militară de la Akouedo, care găzduieşte comandouri de paraşutişti consideraţi loiali preşedintelui Alassane Ouattara.

Proteste similare au fost anunţate în oraşele Man, Daloa, Daoukro, Odienne şi Korhogo.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici