O şcoală germană recunoaşte comiterea de abuzuri sexuale asupra elevilor în anii '70-'80

O şcoală germană asociată UNESCO a recunoscut sâmbătă comiterea unor abuzuri sexuale asupra elevilor în anii '70 şi '80, într-un moment în care mai multe instituţii catolice germane sunt afectate de scandaluri legate de abuzurile comise asupra copiilor.

153 afișări
Imaginea articolului O şcoală germană recunoaşte comiterea de abuzuri sexuale asupra elevilor în anii '70-'80

Şcoala catolică Sankt-Ansgar din Hamburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Instituţia Odenwald (ODO) din Heppenheim, a cărei programă pedagogică se bazează pe dezvoltarea liberă a fiecărui copil, a recunoscut "ani de abuzuri comise de pedagogi asupra elevilor", conform cotidianului Frankfurter Rundschau.

Liderul ecologiştilor din Parlamentul European, Daniel Cohn-Bendit, a studiat, între 1958 şi 1965, la Odenwald, ca şi fiul fostului preşedinte german Ricard von Weizsaecker, Andreas, care a urmat cursurile între 1969 şi 1976.

"Practica abuzurilor sexuale a început în 1971", afirmă directorul instituţiei, Margarita Kaufmann, care afirmă că a aflat "20 de nume ale unor victime".

Cel puţin patru profesori au fost acuzaţi de foşti elevi şi, în urma unei anchete proprii, Frankfurter Rundschau afirmă că au existat "între 50 şi 100 de victime".

Foşti elevi contactaţi de ziarişti au povestit că au fost supuşi unor abuzuri sexuale şi au fost loviţi de profesorii care le ofereau droguri şi alcool.

Primele acuzaţii împotriva lui Gerold Becker, care a condus OSO între 1971 şi 1985, au fost date publicităţii cu zece ani în urmă, afirmă ziarul german.

"A fost o neglijenţă şi o greşeală gravă că şcoala nu a făcut o anchetă atunci", a recunoscut Kaufmann, care conduce OSO din 2007.

"Şcoala vrea acum să ştie totul", a spus ea, afirmând că a adresat scrisori tuturor foştilor elevi, cerându-le informaţii.

Instituţia face parte dintre şcolile asociate UNESCO, care acţionează în sprijinul înţelegerii internaţionale, al păcii, dialogului intercultural, dezvoltării durabile şi calităţii educaţiei.

De la sfârşitul lunii ianuarie, în Germania au fost făcute numeroase dezvăluiri privind abuzuri sexuale şi rele tratamente aplicate de clerici în instituţii de învăţământ catolice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici