O scrisoare deschisă, redactată de familiile victimelor masacrului din Winnenden

Familiile victimelor masacrului comis în urmă cu zece zile de un adolescent în sud-vestul Germaniei au cerut autorităţilor să înăsprească legea privind armele şi să interzică jocurile video violente, sâmbătă, într-o scrisoare deschisă.

16 afișări
Imaginea articolului O scrisoare deschisă, redactată de familiile victimelor masacrului din Winnenden

O scrisoare deschisă, redactată de familiile victimelor masacrului din Winnenden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această scrisoare este publicată în aceeaşi zi în care are loc o ceremonie organizată la Winnenden în memoria victimelor şi în prezenţa preşedintelui Horst Koehler şi a cancelarului german Angela Merkel, la care vor participa cel mai probabil zeci de mii de germani.

Potrivit familiilor, contactul adolescenţilor cu arme de foc trebuie împiedicat, jocurile video violente, care au ca obiectiv uciderea, să fie interzise iar scenele de violenţă de la televiziune să fie limitate, cu introducerea unor cote în funcţie de orele la care copiii privesc la televizor.

"În pofida durerii şi mâniei noastre, nu vrem să rămânem fără să facem nimic", scriu cele cinci familii ale victimelor masacrului comis la Winnenden, soldat cu moartea a 16 persoane la 11 martie.

"Vrem să ajutăm, ca să nu mai existe un nou Winnenden", adaugă ele.

Potrivit familiilor, care au trimis această scrisoare şi cancelarului Angela Merkel şi preşedintelui, modul în care presa relatează în legătură cu astfel de cazuri de masacre trebuie reglementat.

Ele pledează pentru o menţinerea anonimatului ucigaşului, pentru a nu-l "glorifica". "Este un punct central pentru a împiedica acte de imitaţie", apreciază ele în această scrisoare publicată de Winnender Zeitung.

Citeşte şi:

Jocuri video şi filme violente, retrase din magazine germane

Adolescentul care a ucis 15 persoane în Germania era pasionat de jocurile video violente

Autorul masacrului de la şcoala din Germania a afirmat că a ucis "din plăcere"

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici