O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs la o uzină militară din capitala Sudanului

O serie de explozii s-au produs, însoţite de un incendiu, în noaptea de marţi spre miercuri la uzina militară Yarmuk din capitala sudaneză Khartoum, au declarat martorii şi presa proguvernamentală.

94 afișări
Imaginea articolului O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs la o uzină militară din capitala Sudanului

O serie de explozii urmate de un incendiu s-au produs la o uzină militară din capitala Sudanului

"Incendiul de la Yarmuk este sub controlul autorităţilor", a precizat centrul de presă sudanez care este apropiat sistemului de securitate central sudanez.

Un martor prezent într-un cartier din sudul Khartoum a vorbit despre "explozii puternice".

Un jurnalist AFP prezent la câţiva kilometri distanţă de locaţie a văzut coloane de fum şi flăcări.

"Am auzit explozii, pompierii sunt la faţa locului şi militarii sunt în faţa clădirii", a declarat un alt localnic.

Abdul Rahman Al-Khider Rahman, guvernatorul statului Khartoum, a confirmat explozia urmată de un incendiu.

"Nu avem informaţii cu privire la victime. Explozia s-a produs într-o zonă de stocare, conform informaţiilor preliminare", a adăugat acesta.

Conform unui raport al unui centru de cercetare independent cu sediul în Elveţia şi datând din septembrie, Small Arms Survey, arme şi muniţii de fabricaţie chineză sunt exportate către uzina militară industrială Yarmuk de unde sunt trimise către regiunea occidentală Darfur, aflată în centrul unui conflict armat de zeci de ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici