O statuie a lui Apollo, estimată la 250 de milioane de euro, a fost descoperită în Fâşia Gaza

O statuie a zeului Apollo, estimată la 250 de milioane de euro, a fost descoperită în august 2013, cel mai probabil de pescari, în largul Mării Mediterane, în apropiere de Fâşia Gaza, guvernul Hamas, aflat la putere în regiune, dorind o expertiză internaţională în această privinţă.

266 afișări
Imaginea articolului O statuie a lui Apollo, estimată la 250 de milioane de euro, a fost descoperită în Fâşia Gaza

O statuie a lui Apollo, estimată la 250 de milioane de euro, a fost descoperită în Fâşia Gaza

Guvernul islamist Hamas, aflat la putere în regiune, a declarat că doreşte colaborarea cu o echipă de experţi internaţionali în arheologie, mai ales francezi, pentru a afla detalii despre statuia din bronz a zeului grec Apollo, care cântăreşte aproximativ 450 de kilograme şi care ar putea avea o valoare estimată de 250 de milioane de euro.

"Efectuăm investigaţii pentru a cunoaşte toate detaliile în legătură cu această statuie şi originea sa", a declarat pentru AFP vicepremierul guvernului Hamas, Ziad al-Zaza.

"La capătul cercetărilor, statuia va fi predată Ministerului Turismului şi Antichităţilor, care va stabili contacte, prin intermediul guvernului, cu părţile internaţionale interesate, mai ales Franţa, una dintre ţările cele mai ataşate de antichităţi", a precizat Ziad al-Zaza.

Ministrul adjunct din Ministerul Turismului şi Antichităţilor, Mohammad Khalla, a afirmat că "statuia ar putea fi împrumutată unui celebru muzeu francez sau britanic, ceea ce ar putea duce la contacte între guvernul din Gaza şi guvernele străine".

Ţările din Uniunea Europeană, printre care şi Franţa, se abţin de la orice legătură oficială cu gruparea islamistă Hamas, considerată de Uniunea Europeană şi Statele Unite drept "o organizaţie teroristă".

În prezent, statuia "se află la Ministerul de Interne, pe toată durata anchetei", a spus vicepremierul guvernului Hamas.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici