O stradă aglomerată din Estonia, închisă pe timp de noapte pentru a apăra o specie de amfibieni

Un drum aglomerat din capitala Estoniei, Tallinn, a fost închis pe timp de noapte, toată luna aprilie, pentru a proteja mii de broaşte care călătoresc în zonă pentru a se reproduce.

466 afișări
Imaginea articolului O stradă aglomerată din Estonia, închisă pe timp de noapte pentru a apăra o specie de amfibieni

O stradă aglomerată din Estonia, închisă pe timp de noapte pentru a apăra o specie de amfibieni

Voluntarii, de obicei, ajută la transportul broaştelor peste drumuri, primăvara, şi spun că au salvat aproximativ 97.000 de exemplare în anii precedenţi.

Dar, din cauza faptului că pandemia de COVID-19 face imposibil un astfel de ajutor anul acesta, închiderea drumurilor pe timp de noapte este singura cale de a salva amfibienii, care traversează o şosea foarte aglomerată din Tallin, potrivit Reuters.

„Broaştele erau aici înainte ca drumul să fie făcut”, a declarat Kristel Saarm, voluntar al Fondului Naţional Estonian. „Acum, iazurile în care se împerechează se află pe o parte a drumului, iar locul lor de iernare este pe cealaltă parte. Deci sunt forţate să traverseze”.

Deoarece suprafaţa caldă a drumului face ca amfibienii să adoarmă şi să încetinească în drumul său spre zona de împerechere, există un pericol foarte mare ca acestea să fie strivite de maşini.

Locuitorii din Tallinn se gândesc să construiască un tunel sub şosea pentru ca broaştele să traverseze în siguranţă sau să facă un iaz pe partea unde iernează, a declarat şeful adjunct al districtului Haabersti, Oleg Siljanov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici