O tânără răpită şi vândută romilor în Republica Moldova s-a reîntâlnit cu familia biologică după 16 ani: "Am fost iubită în familia aceea de romi, m-au crescut cât de bine au putut"

O tânără în vârstă de 20 de ani, câştigătoarea unui concurs de frumuseţe, care la vârsta de patru ani a fost răpită şi vândută romilor în schimbul unei perechi de cercei de aur, în Republica Moldova, s-a reîntâlnit cu familia sa biologică după 16 ani.

10685 afișări
Imaginea articolului O tânără răpită şi vândută romilor în Republica Moldova s-a reîntâlnit cu familia biologică după 16 ani: "Am fost iubită în familia aceea de romi, m-au crescut cât de bine au putut"

O tânără răpită şi vândută romilor în Republica Moldova s-a reîntâlnit cu familia biologică după 16 ani: "Am fost iubită în familia aceea de romi, m-au crescut cât de bine au putut" (Imagine: Daily Mail)

Olga Romanovici avea doar patru ani când a fost răpită de un grup de romi de la mama ei, Tamara. Grupul a răpit-o după ce a convins-o pe mamă, care se mutase din Belarus în R.Moldova în urma divorţului de soţul ei, să meargă într-un magazin şi să cumpere un pachet de ţigări, relatează Daily Mail, în ediţia electronică.

Fetiţa a fost vândută apoi unui alt grup de romi în oraşul moldovenesc Soroca, în apropiere de graniţa ucraineană, în schimbul unei perechi de cercei de aur.

În prezent, tânăra, al cărei nume a fost schimbat în Maria Preida de către familia sa adoptivă, s-a întâlnit cu familia sa biologică în Belarus, după ce Interpol a ajutat la găsirea ei.

"Am fost iubită în familia aceea de romi, m-au crescut cât de bine au putut", a declarat ea pentru Komsomolskaia Pravda, după întâlnire.

Romanovici, care a câştigat un concurs de frumuseţe în Republica Moldova înainte de a se întoarce în Belarus, a declarat că a avut o copilărie fericită şi normală în cadrul familiei sale adoptive.

"Am plâns. Mama mea este foarte bolnavă. Nu trăieşte, doar există. Trăieşte în lumea ei şi nu vreau să o rănesc", a declarat ea după întâlnirea cu mama sa.

"Nu am resentimente în legătură cu ce s-a întâmplat. A trecut prin multe. Nu pot să o judec. Nu este vinovată pentru ce s-a întâmplat, aceasta a fost soarta", a adăugat ea.

Tânăra încearcă să se întâlnească şi cu cei trei fraţi biologici ai săi. După răpirea fetiţei, mama ei a mai avut trei copii de care în cele din urmă nu s-a putut îngriji. Ei au fost adoptaţi de o familie înstărită.

Potrivit poliţiştilor moldoveni, citaţi de PRO TV Chişinău, tânăra se află de o săptămână în Belarus şi locuieşte într-un centru de plasament, în timp ce familia care a crescut-o o aşteaptă să se întoarcă la Soroca. Fata nu l-a văzut încă pe tatăl ei biologic, care ar fi alcoolic şi pe care poliţia nu îl găseşte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici