O ţară din Europa opreşte subvenţiile generale acordate în pandemie

  • Administraţia Emmanuel Macron va opri subvenţiile generale acordate în contextul pandemiei şi va aplica doar măsuri punctuale.
  • Bruno Le Maire: "Am trecut la stimulente punctuale, vom continua susţinerea celor care au nevoie".
1338 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa opreşte subvenţiile generale acordate în pandemie
Administraţia Emmanuel Macron a anunţat, miercuri, că va opri subvenţiile generale acordate companiilor în scopul relansării economice post-pandemie, urmând să fie continuate doar măsurile de susţinere în sectoarele economice afectate.
 
"În timpul crizei sanitare, nu am contabilizat banii publici deoarece a fost responsabil să procedăm în acest fel", a declarat Bruno Le Maire, ministrul francez de Finanţe, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Mişcării Companiilor din Franţa (MEDEF).
 
"Dar acum, în contextul în care economia franceză a fost repornită şi avem perspective de creştere de 6%, programul fondurilor generale de stimulare se încheie", a precizat Bruno Le Maire, citat de cotidianul Le Figaro.
 
Ministrul de Finanţe al Franţei a anunţat totuşi că vor fi acordate în continuare subvenţii pentru relansare în sectoarele economice care continuă să fie afectate de pandemie. "Am trecut la stimulente punctuale, vom continua susţinerea celor care au nevoie", a dat asigurări Bruno Le Maire.
 
Administraţia Emmanuel Macron a acordat, începând din martie 2020, stimulente economice pentru atenuarea efectelor restricţiilor antiepidemice.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici