O ţară din Europa reduce carantina pentru persoanele nevaccinate care au avut contact cu oameni infectaţi

Italia reduce carantina la 5 zile pentru persoanele nevaccinate care au avut contact direct cu persoane confirmate pozitiv.

877 afișări
Imaginea articolului O ţară din Europa reduce carantina pentru persoanele nevaccinate care au avut contact cu oameni infectaţi

Perioada de carantină pentru persoanele nevaccinate sau pentru cele care au făcut vaccinarea primară de mai mult de 120 de zile care au intrat în contact direct cu o persoană confirmată pozitiv a fost redusă de la 10 la 5 zile, conform unei informări emise de Ministerul Sănătăţii italian, citată de ANSA.

Potrivit măsurii, care se aplică persoanelor fără simptome, ieşirea din carantină se face cu un test negativ. Masca Ffp2 trebuie purtată şi în următoarele cinci zile.

Carantina de 5 zile în cazul contactelor directe cu persoane infectate, se precizează în informare, se aplică „persoanelor asimptomatice care nu au fost vaccinate sau care nu au finalizat ciclul de vaccinare primară (adică au primit doar o doză de vaccin din cele două necesare) sau care au finalizat ciclul de vaccinare primară cu mai puţin de 14 zile în urmă" şi „persoanelor asimptomatice care au finalizat ciclul de vaccinare primară sau care s-au vindecat de mai mult de 120 de zile, fără să fi primit doza de rapel".

Prevederile diferă pentru cei care au acoperire vaccinală completă şi care au primit şi doza de booster sau care s-au vindecat în ultimele 120 de zile. În aceste cazuri se prevăd doar cinci zile de auto-monitorizare şi obligaţia de a purta masca Fffp2 timp de zece zile în total.

Cât timp nu apar simptome, nu este nevoie de un test negativ.

„Pentru contacţii apropiaţi asimptomatici care au primit doza de rapel sau care au finalizat ciclul de vaccinare primară în ultimele 120 de zile sau care s-au recuperat după infecţia cu SARS-CoV-2 în ultimele 120 de zile nu există carantină şi se aplică măsura de auto-monitorizare timp de 5 zile. Trebuie efectuat un test antigenic sau molecular rapid pentru SARS-CoV-2 dacă apar simptome”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici