O universitate din Moscova a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă

Universitatea Tehnică de Stat Bauman din Moscova a fost evacuată marţi seara, în urma unor informaţii referitoare la posibila prezenţă a unei bombe, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de Interfax.

18 afișări
Imaginea articolului O universitate din Moscova a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă

O universitate din Moscova a fost evacuată, în urma unei alerte cu bombă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Informaţia a fost primită la ora 20.00 (19.00, ora României). Toate persoanele din clădirea de pe strada Vtoraia Baumanskaia nr. 5 au fost evacuate de urgenţă", a declarat sursa citată.

Poliţia, echipele de salvare şi specialişti însoţiţi de câini antrenaţi pentru astfel de cazuri au sosit la faţa locului şi examinează clădirea, potrivit aceleiaşi surse.

Măsurile de securitate au fost consolidate la Moscova, în urma atentatelor comise luni dimineaţă la două staţii de metrou, soldate cu cel puţin 39 de morţi şi peste 70 de răniţi. Mai multe alerte privind obiecte suspecte abandonate în oraş au fost primite.

Aproximativ 100 de persoane au fost evacuate marţi după-amiază de la Catedrala Iisus Mântuitorul, din Moscova, după ce un apel anonim a alertat poliţia cu privire la o posibilă ameninţare cu bombă. Alerta a fost falsă.

Mai multe obiecte suspecte au fost găsite marţi sub maşini, în Moscova, dar toate s-au dovedit a fi inofensive.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici