O uşă a unui avion Alaska Airlines s-a desprins de pe fuzelaj

Un zbor al companiei Alaska Airlines cu 177 de persoane la bord a aterizat de urgenţă, vineri, în statul american Oregon. Pasagerii au declarat că o uşă s-a desprins de pe fuzelaj după decolare. Alaska Airlines reţine la sol întreaga flotă de avioane Boeing 737-9 MAX după incident.

2596 afișări
Imaginea articolului O uşă a unui avion Alaska Airlines s-a desprins de pe fuzelaj

Sursa foto: twitter.com/petemuntean

Zborul a decolat de pe aeroportul Portland în jurul orei 17.00, apoi a revenit "după ce echipajul a raportat o problemă de presurizare", a scris Administraţia Federală a Aviaţiei pe X, fostul Twitter, conform AFP.

Imaginile postate pe reţelele de socializare arată uşa desprinsă de pe fuzelaj, cu măştile de oxigen de urgenţă atârnând de tavan.

Consiliul Naţional pentru Siguranţa Transporturilor, FAA şi Alaska Airlines au declarat fiecare că investighează incidentul.

"Aeronava a aterizat în siguranţă înapoi pe Aeroportul Internaţional Portland cu 171 de oaspeţi şi 6 membri ai echipajului", a precizat compania aeriană într-un comunicat.

"Deşi acest tip de eveniment este rar, echipajul nostru de zbor a fost instruit şi pregătit să gestioneze situaţia în siguranţă".

Avionul Boeing 737 Max 9 s-a întors la aeroport la 20 de minute după decolare, potrivit FlightAware. Acesta a fost certificat ca fiind apt pentru zbor în luna octombrie, potrivit site-ului de înregistrare al FAA.

Boeing a scris pe X că strânge mai multe informaţii şi că o echipă tehnică este pregătită să sprijine ancheta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici