Oamenii de ştiinţă argentinieni lucrează la un kit de testare pentru coronavirus rapid şi ieftin

Oamenii de ştiinţă argentinieni lucrează la producerea a ceea ce ei numesc un kit de testare pentru coronavirus rapid şi ieftin, care, potrivit guvernului, a atras deja interesul altor ţări, informează Reuters.

264 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă argentinieni lucrează la un kit de testare pentru coronavirus rapid şi ieftin

Oamenii de ştiinţă argentinieni lucrează la un kit de testare pentru coronavirus rapid şi ieftin

Noul test, numit „NEOKIT-COVID-19”, permite detectarea virusului în mai puţin de două ore, spun dezvoltatorii.
 
„Este o tehnică simplă, ieftină şi uşor disponibilă”, a declarat pentru agenţia Reuters Santiago Werbajh, un epidemiolog al Fundaţiei Pablo Cassara, organizaţie care a creat Institutul de Ştiinţă şi Tehnologie Cesar Milstein, o entitate public-privată unde a fost dezvoltat testul.

„Costurile sunt reduse, aproximativ 8 dolari, iar testul este unul simplu din cauza timpului şi a prelucrării, care poate fi utilizat în regim ambulatoriu pentru testarea în masă, disponibilitatea va fi mai mare decât în ​​cazul tehnicilor actuale”, a adăugat Werbajh.

În Argentina - unde au fost înregistrate 8.371 de cazuri de COVID-19, dintre care 384 au fost fatale - până în prezent au fost efectuate 108.634 de teste pentru coronavirus la o populaţie de 45 de milioane de locuitori.

"Suntem dispuşi să îl furnizăm nu numai ţărilor vecine, ci şi altor ţări, de fapt, au existat deja contacte cu ambasadele străine interesate de accesarea acestui kit”, a declarat ministrul argentinian al Ştiinţei, Tehnologiei şi Inovării, Roberto Salvarezza.

Zonele puternic populate din Argentina au fost puse în carantină încă din 20 martie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
argentina,
test

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici