Oamenii de ştiinţă au creat o enzimă care reciclează plasticul în câteva ore

Enzima bacteriană va putea fi folosită pentru realizarea de pet-uri de calitate, relatează The Guardian.

1605 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă au creat o enzimă care reciclează plasticul în câteva ore

Oamenii de ştiinţă au creat o enzimă care reciclează plasticul în câteva ore

Enzima reduce pet-urile în blocuri de construcţie chimice care sunt folosite pentru a produce sticle de plastic calitative. Tehnologiile actuale de reciclare produc acum plastic care poate fi utilizat doar în producerea de haine sau covoare.
 
Compania din spatele descoperii, Carbios, a precizat că se aşteaptă ca acestă nouă tehnologie de reciclare să fie utilizată la scară largă în cinci ani.
 
Obiectivul nostru este să o avem tehnologia funcţională în 2024, 2025 la o scară industrială", a spus Martin Stephan, directorul executiv al companiei.
 
Cercetarea a fost publicată în Juralul Nature. Munca a început prin cercetarea a peste 100.000 de organisme propuse ca şi candidaţi.
 
Miliarde de tone de plastic poluează planeta şi reprezintă un pericol major pentru viaţa din ape.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici