Oamenii de ştiinţă avertizează: “Coronavirusul ar putea avea o legătură cu diabetul la copii”

  • Cercetătorii britanici au analizat rapoartele de la 5 secţii de pediatrie din nord-vestul Londrei
  • Oamenii de ştiinţă cred că noul virus ar putea cauza diabetul de tip 1 la copii
  • Totuşi, unul dintre autorii studiului spune că sunt şanse minime ca cei mici să dezvolte forme grave de coronavirus
  • Medicii îndeamnă părinţii să fie precauţi pentru ca boala să fie depistată la timp
1402 afișări
Imaginea articolului Oamenii de ştiinţă avertizează: “Coronavirusul ar putea avea o legătură cu diabetul la copii”

Oamenii de ştiinţă de la Imperial College London susţin că Covid-19 ar putea avea o legătură cu o creştere a numărului de copii diagnosticaţi cu diabet de tip 1, scrie mirror.co.uk.

Numărul de copii diagnosticaţi cu diabet zaharat de tip 1, în spitalele din nord-vestul Londrei, s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Proteina spike a coronavirusului - cunoscută şi sub numele de proteina S, ar putea ataca şi distruge celulele pancreatice care produc insulină, la fel ca diabetul, spun oamenii de ştiinţă.

Unul dintre autorii studiului spune că sunt şanse minime ca cei mici să dezvolte forme grave de coronavirus. Pe de altă parte, cercetătorii spun că trebuie să luam în considerare complicaţiile care apar la copii în urma infectării.

O creştere a numărului de copii diagnosticaţi cu diabet, în timpul pandemiei, a fost raportată şi în China şi în Italia, însă, deocamdată nu a fost demonstrată o legătură dintre Covid-19 şi diabet zaharat.

Co-autoarea studiului, Rebecca Unsworth spune că diabetul de tip 1 poate fi gestionat prin injecţii de insulin, cu toate astea, dacă boala nu este descoperită şi tratată la timp, copiii s-ar putea simţi foarte slăbiţi.

Dacă nivelul de zahăr din sânge rămâne ridicat, celulele pot dezvolta cetoacidoza diabetic (CAD), cea mai gravă complicaţie acută, care, netratată, poate determina coma diabetică şi chiar deces.

Cercetătorii au analizat datele de la cinci secţii de pediatrie din patru spitale din nord-vestul Londrei, între 23 martie şi 4 iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici