Obama are cel mai mare salariu al unui lider politic

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, are un salariu anual de 400.000 de dolari (292.000 de euro), cel mai mare din lume, în timp ce omologul său rus, Dmitri Medvedev, câştigă doar 67.000 de euro anual, relatează Financial Times în ediţia electronică.

24 afișări
Imaginea articolului Obama are cel mai mare salariu al unui lider politic

Obama are cel mai mare salariu al unui lider politic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salariul premierului britanic Gordon Brown s-a redus în ultimii ani, fiind în prezent de 199.000 de euro, în timp ce venitul preşedintelui Franţei, Nicolas Sarkozy, s-a dublat în anul 2008, fiind de 240.000 de euro.

În topul salariilor liderilor politici se află preşedintele Statelor Unite, al cărui salariu este de 292.000 de euro. Barack Obama este urmat de premierul Irlandei, care câştigă anual 257.000 de euro.

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, cu un salariu anual de 67.000 de euro, pare să câştige cel mai puţin dintre şefii de stat sau de guvern cu notorietate internaţională.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici