Obama asigură proprietarii de arme că nu au motive de "temere"

Preşedintele american ales, Barack Obama, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă la Chicago (Illinois, nord), că proprietarii de arme de foc nu au "nici un motiv de temere" din partea viitoare sale administraţii.

279 afișări
Imaginea articolului Obama asigură proprietarii de arme că nu au motive de "temere"

Obama asigură proprietarii de arme că nu au motive de "temere" (Imagine: Mediafax Foto)

Comerţul cu arme de foc din întreaga ţară a înregistrat vânzări în creştere, numeroşi americani temându-se de restricţii asupra vânzărilor de arme din partea viitoarei administraţii, care îşi va începe mandatul în luna ianuarie.

Datele cele mai recente nu sunt disponibile, potrivit poliţiei federale (FBI), dar creşterea vânzărilor de puşti, a pistoalelor şi a armelor semiautomate a început deja din primăvară şi a luat proporţii neaşteptate în octombrie.

Obama este în favoarea unui control al vânzărilor de arme, dar a dezminţit în mai multe rânduri intenţia de "a lua armele de la oameni".

Dreptul de a purta o armă este înscris în cel de-al doilea amendament al Constituţiei Statelor Unite.

"Sunt pentru o lege de bun simţ asupra securităţii privind armele şi sunt pentru cel de-al doilea amendament", a spus Obama duminică, în timpul conferinţei sale de presă.

"Aşadar, proprietarii de arme (cu acte) în regulă nu au nici un motiv de temere", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici