Obama cere Phenianului să oprească lansarea rachetei sale (Video)

Preşedintele american, Barack Obama, a cerut vineri Coreei de Nord să oprească pregătirile pentru lansarea rachetei sale, pe care a calificat-o drept "provocatoare".

10 afișări
Imaginea articolului Obama cere Phenianului să oprească lansarea rachetei sale (Video)

Obama cere Phenianului să oprească lansarea rachetei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Le-am spus clar nord-coreenilor că lansarea rachetei lor este provocatoare", a declarat Obama la Strasbourg (Franţa) într-o conferinţă de presă comună cu omologul său francez, Nicolas Sarkozy, cu câteva ore înainte de deschiderea summitului NATO.

"Acest lucru exercită o presiune enormă asupra negocierilor multilaterale, iar ei (nord-coreenii) ar trebui să oprească lansarea", a subliniat preşedintele american, referindu-se la negocierile privind denuclearizarea Coreei de Nord, la care participă de mai mulţi ani Japonia, Statele Unite, Rusia, China şi Coreea de Sud.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici