Obama declară că fiicele sale s-au "adaptat foarte bine" la Casa Albă

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat că fiicele sale, Sasha şi Malia, s-au "adaptat foarte bine" la Casa Albă şi duc o viaţă de feţite normale, în pofida constrângerilor legate de securitatea lor.

33 afișări
Imaginea articolului Obama declară că fiicele sale s-au "adaptat foarte bine" la Casa Albă

Obama declară că fiicele sale s-au "adaptat foarte bine" la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Lucrul cel mai îmbucurător din ultimul an şi jumătate este modul în care fetele s-au adaptat", a mărturisit preşedintele american, referindu-se la Sasha, în vârstă de opt ani, şi Malia, în vârstă de 11 ani, într-un interviu difuzat marţi la postul NBC.

Cele două fiice ale preşedintelui s-au instalat în ianuarie 2009 la Casa Albă, împreună cu tatăl lor Barack Obama, mama lor Michelle şi bunica lor din partea mamei, Marian Robinson. Familia Obama trăia anterior la Chicago.

"Ele au fost formidabile. Lucrează bine la şcoală, nu sunt sub presiune, au dreptul să se plimbe. Protecţia Secret Service (poliţia de elită însărcinată cu protecţia preşdintelui şi a familiei sale, n.red.) este puţin mai discretă. Ele joacă fotbal, baschet, merg să doarmă la prietenii lor", a spus Obama.

"S-au adaptat foarte bine", a subliniat el, recunoscând amuzat că au existat momente în care "12 fetiţe ţipau la cel de-al treilea etaj al Casei Albe", unde se află apartamentele familiei Obama.

Preşedintele american şi-a exprimat de asemenea temerea că, odată cu vârsta, Malia şi Sasha vor resimţi până la urmă importanţa poziţiei lor.

"Îmi voi face griji pentru ele când vor fi adolescente, pentru că la această vârstă începi să fi jenat de ceea ce fac părinţii tăi. Imaginaţi-vă atunci dacă tatăl vostru apare în ziare în fiecare zi şi oamenii îl tratează ca pe un imbecil", a spus el.

Preşedintele Obama a răspuns de asemenea la o întrebare privind calitatea sa de creştin practicant, recunoscând de exemplu că el şi Michelle nu merg la o anumită biserică.

"Am decis să nu alegem o biserică unică pentru moment. Traversăm din când în când strada pentru a merge la biserica Saint John (situată în faţa Casei Albe, n.red.), unde numeroşi preşedinţi aveau obiceiul să meargă", a spus el.

Preşedintele american, pasionat de noile tehnologii, a mai spus că primeşte zilnic o rugăciune pe telefonul său BlackBerry.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici