Obama, "deranjat" de "indisciplina" vicepreşedintelui Joe Biden

Preşedintele Barack Obama este atât de "deranjat de indisciplina vicepreşedintelui", încât a fost obligat să-l apostrofeze în particular pe Joe Biden, scrie ziaristul Richard Wolffe de la Newsweek, în noua sa carte, relatează Fox News, în pagina electronică.

36 afișări
Imaginea articolului Obama, "deranjat" de "indisciplina" vicepreşedintelui Joe Biden

Obama, "deranjat" de "indisciplina" vicepreşedintelui Joe Biden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu este capabil să-şi ţină gura", citează Wolffe "un consilier de rang înalt al lui Obama" în cartea "Renegatul: Cum se face un preşedinte", ce va fi publicată la data de 2 iunie.

Pentru exemplificare, Wolffe scrie că în timpul perioadei de tranziţie, Biden a insultat-o pe Valerie Jarrett, una dintre cele mai apropiate prietene şi confidente ale lui Barack Obama. Jarrett era prima alegere a lui Obama pentru postul de senator de Illinois pe care îl lăsase vacant după ce a devenit preşedinte, dar aceasta a ieşit din cursă la doar câteva ore după ce guvernatorul statului Illinois, Rod Blagojevich, ar fi afirmat - se pare - într-o conferinţă telefonică înregistrată în secret, că nu acceptă nicio recomandare din partea lui Obama fără a fi plătit în schimb.

"La scurt timp după ce Jarrett nu a mai fost luată în calcul pentru postul de senator, echipa prezidenţială de tranziţie s-a întâlnit să discute nominalizările pentru cabinet", scrie Wolffe. "Biden a încercat să-i adreseze un compliment lui Jarrett. «Ar trebui să mergi în Senat», a spus el. După întâlnire, când fiercare s-a întors la biroul său, Obama l-a oprit pe Biden şi l-a avertizat să nu mai spună niciodată aşa ceva. «Nu este amuzant», i-a spus el", potrivit lui Wolffe.

Wolffe descrie tinereţea lui Obama ca fiind "plină de băutură, droguri şi zile de desfătare în Hawaii". El adaugă însă că situaţia s-a schimbat atunci când Obama a intrat la Universitatea Columbia din New York. "Atunci am încetat să mai beau. Am încetat să mai merg la petreceri", a mărturisit actualul preşedinte american.

Liderul de la Casa Albă, care se va deplasa luna viitoare în Egipt, pentru a adresa un discurs important lumii musulmane, i-a dezvăluit lui Wolffe că doreşte că convoace un "summit musulman". "Dacă aş avea un summit musulman, cred că aş putea să le vorbesc în mod credibil despre faptul că le respect cultura", afirmă Bacack Obama, "că le înţeleg religia, că am trăit într-o ţară musulmană şi, prin urmare, ştiu că este posibilă reconcilierea Islamului cu lumea modernă, respectul pentru drepturile omului şi respingerea violenţei. Şi cred că pot vorbi cu un plus de credibilitate", a declarat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici