Obama este hotărât să ia măsuri împotriva încălzirii climatice - VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a declarat marţi, la tribuna Naţiunilor Unite, că este determinat să acţioneze împotriva încălzirii climatice, recunoscând că activitatea cea mai dificilă trebuie realizată până la summitul de la Copenhaga din decembrie.

20 afișări
Imaginea articolului Obama este hotărât să ia măsuri împotriva încălzirii climatice - VIDEO

Obama este hotărât să ia măsuri împotriva încălzirii climatice - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ameninţarea reprezentată de schimbările climatice este gravă şi urgentă", declară Obama, în condiţiile în care Statele Unite sunt una din ţările care contribuie cel mai mult la poluarea planetei.

Generaţiile următoare se vor confrunta cu o "catastrofă ireversibilă" în cazul în care comunitatea internaţională nu va acţiona "în mod curajos, rapid şi coordonat", avertizează Obama.

"Înţelegem gravitatea ameninţării climatice. Suntem hotărâţi să acţionăm. Ne vom onora responsabilităţile faţă de generaţiile următoare", a promis Obama.

Liderul de la Casa Albă a recunoscut că, în contextul în care negocierile internaţionale par în impas, "lumea nu trebuie să îşi facă iluzii".

De altfel, Barack Obama consideră că ţările bogate trebuie să ofere un exemplu, remintind că obiectivul său este să reducă, până în 2020, emisiile de carbon la nivelul din 1990.

Barack Obama a promis că va propune, cu ocazia summitului G20, reducerea subvenţiilor pentru carburanţii fosili.

"Dar şi ţările cu creşteri rapide, cele care vor fi sursele emisiilor mondiale de gaz poluant în deceniile următoare, trebuie să îşi asume obligaţii", a încheiat Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici