Obama este oripilat de violenţele din Siria: SUA nu pot pune capăt tuturor ororilor din lume

Preşedintele SUA, Barack Obama, este "oripilat" de violenţele din Siria, dar Casa Albă are în vedere mai multe criterii înainte de a avea o reacţie, iar Statele Unite nu pot pune capăt tuturor "ororilor din lume".

293 afișări
Imaginea articolului Obama este oripilat de violenţele din Siria: SUA nu pot pune capăt tuturor ororilor din lume

Barak Obama (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Întrebat despre reacţia preşedintelui SUA faţă de violenţele din Siria, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney, a declarat că Statele Unite sunt "determinate să facă tot ce le stă în putere pentru a schimba această dinamică".

"Barack Obama este oripilat, la fel cum sunt toţi cei care ştiu care este situaţia din Siria", a spus Carney.

"Preşedintele este la curent cu evoluţia situaţiei. Iar când ia decizii, ţine cont de suferinţe. Trebuie să ia decizii având toate elementele, inclusiv interesele în materie de securitate naţională ale SUA. Oricât de puternice ar fi Statele Unite, nu putem pune capăt tuturor ororilor din lume. Trebuie să colaborăm cu partenerii şi aliaţii pentru a întreprinde acţiuni ce pot reduce comportamentele deviante din anumite regiuni ale lumii", a spus Carney.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici