Obama îi îndeamnă pe britanici să rămână în UE

Preşedintele american Barack Obama a intervenit după cum era aşteptat în politica Marii Britanii, sfătuind britanicii să respingă Brexitul şi să rămână în Uniunea Europeană, scrie Bloomberg.

719 afișări
Imaginea articolului Obama îi îndeamnă pe britanici să rămână în UE

Obama îi îndeamnă pe britanici să rămână în UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Uniunea Europeană nu limitează influenţa Marii Britanii, o măreşte. O Europă puternică nu este o ameninţare la adresa statutului de lider global al Marii Britanii, ci o ajută să îşi impună şi mai puternic acest lucru", a spus Obama.

Premierul Marii Britanii David Cameron va organiza pe 23 iunie un referendum privind exitul Regatului Unit din UE, un vot care pune de asemenea în balanţă încrederea populară în guvernarea sa. Guvernul lui Cameron susţine rămânerea în UE şi speră ca intervenţia lui Obama să convingă poporul britanic.

"Spun cu prietenie că rezultatul deciziei referendumului este de interes profund pentru Statele Unite", a mai spus Obama.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici