Obama reiterează angajamentul SUA de a proteja aliaţii din zona Golfului Persic

Preşedintele american, Barack Obama, a reiterat, la Riyad, angajamentul Statelor Unite de a proteja aliaţii din regiunea Golfului Persic, în ceea ce este un avertisment adresat Iranului, informează site-ul agenţiei Reuters.

378 afișări
Imaginea articolului Obama reiterează angajamentul SUA de a proteja aliaţii din zona Golfului Persic

Obama reiterează angajamentul SUA de a proteja aliaţii din zona Golfului Persic

Barack Obama a făcut aceste declaraţii după participarea la reuniunea Consiliului de Cooperare în zona Golfului Persic.

"Am reafirmat poziţia Statelor Unite de a utiliza toate elementele de care dispunem pentru a proteja interesele în zona Golfului şi pentru a contracara agresiunile împotriva aliaţilor", a afirmat Barack Obama.

Din Consiliul de Cooperare în zona Golfului Persic fac parte Arabia Saudită, Kuwait, Qatar, Bahrain, Emiratele Arabe Unite şi Oman.

Aceste ţări au criticat în repetate rânduri Administraţia Barack Obama pentru deschiderea faţă de Iran, stat proponderent şiit şi principalul adversar al Arabiei Saudite, o monarhie majoritar sunnită.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici