Obama, ofensat de faptul că McCain îl consideră ca fiind susţinut de Hamas

Candidatul la învestirea democrată pentru preşedinţia americană, Barack Obama, a considerat joi "ofensator" faptul că republicanul John McCain continuă să îl desemneze drept candidat susţinut de mişcarea islamistă radicală Hamas.

18 afișări
Imaginea articolului Obama, ofensat de faptul că McCain îl consideră ca fiind susţinut de Hamas

Obama, ofensat de faptul că McCain îl consideră ca fiind susţinut de Hamas (Imagine: Mediafax Foto)

"Este ofensator. Mă dezamăgeşte, pentru că John McCain continuă să spună «nu mă voi preta la acest gen de politică». Şi după aceea pronunţă o astfel de calomnie, cred că e păcat, mai ales pentru că poziţia mea faţă de Hamas nu este diferită de a sa", a declarat Obama pentru postul CNN.

Luna trecută, McCain apreciase că este "foarte clar pe cine ar vrea Hamas drept viitor preşedinte al Statelor Unite". "Dacă senatorul Obama este favoritul Hamas, cred că oamenii pot alege în funcţie de acest criteriu", a spus McCain, în cadrul unei discuţii pe un forum.

"Purtătorul de cuvânt al Hamas a spus că (mişcarea) îl vrea pe Obama. Vă garantez că nu mă vor susţine", a precizat McCain miercuri seară, în cadrul unei emisiuni a comicului John Stewart..

"Găsesc că lansarea unor astfel de remarci este un semn că îşi pierde reperele (...) Am spus că (Hamas) este o organizaţie teroristă cu care nu trebuie purtate negocieri dacă nu recunoaşte Israelul, nu renunţă la violenţe şi nu este dispusă să recunoască acordurile dintre palestinieni şi israelieni", a declarat joi senatorul de Illinois.

Un comunicat al echipei de campanie a lui McCain a apreciat drept "ipocrit" răspunsul lui Obama, care ar fi făcut aluzie la vârsta lui McCain. Candidatul republican are 72 de ani şi ar fi cel mai în vârstă preşedinte american dacă ar câştiga alegerile.

"Este tipic pentru stilul de campanie al lui Obama (...), asta se cheamă ipocrizie şi este cel mai vechi tip de politică existent (...)", a declarat Mark Salter, consilier al lui McCain.

Salter citează declaraţiile lui Ahmed Youssef, consilier politic al Hamas. "Ne place Obama. Sperăm că va câştiga alegerile şi cred că se aseamănă cu John Kennedy, o mare personalitate cu principii solide, şi are intenţia de a schimba America şi să o aducă în postura de lider mondial, dar nu prin dominare şi aroganţă", a spus Youssef la 13 aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici