Obama pledează pentru o "nouă declaraţie de independenţă" morală

Preşedintele american ales, Barack Obama, şi-a invitat sâmbătă compatrioţii să adopte o "nouă declaraţie de independenţă" pentru a se elibera de intoleranţă, de îngustimea spiritului şi de ideologie.

29 afișări
Imaginea articolului Obama pledează pentru o "nouă declaraţie de independenţă" morală

Obama pledează pentru o "nouă declaraţie de independenţă" morală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În aceste vremuri de criză economică profundă, viitorul preşedinte american îi cere ţării sale să se inspire de la patrioţii care au proclamat independenţa Statelor Unite în 1776, la Philadelphia.

"Ceea ce ne trebuie, este aceeaşi perseverenţă şi aceleaşi idealuri ca ale părinţilor fondatori", a declarat el într-un discurs, înainte de a lua trenul cu destinaţia Washington, cu trei zile înainte de învestitura sa în calitate de al 44-lea preşedinte al Statelor Unite.

"Ceea ce ne trebuie, este o nouă declaraţie de independenţă, nu numai în ţara noastră, ci şi în propriile noastre vieţi, o independenţă faţă de ideologie şi de îngustimea spiritului, de prejudiciu şi de intoleranţă", a pledat el.

Citeşte şi:

Obama: Bush e "un om bun", care a făcut şi "alegeri proaste"

Ceremonia învestirii preşedintelui american, eveniment cu semnificaţii istorice

Peste 40.000 de agenţi vor asigura securitatea la inaugurarea lui Obama

Scrisoarea lui Obama către fiicele sale

Bush evocă "mândria" alegerii primului preşedinte de culoare

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici