Obama recunoaşte că a greşit în cazul numirii secretarului Sănătăţii (Video)

Preşedintele american Barack Obama a recunoscut marţi că a greşit în ceea ce priveşte numirea lui Tom Daschle ca secretar al Sănătăţii, afirmând că problemele acestuia au trimis mesajul că oamenii politici influenţi sunt trataţi altfel decât lumea obişnuită, informează CNN.

14 afișări
Imaginea articolului Obama recunoaşte că a greşit în cazul numirii secretarului Sănătăţii (Video)

Obama recunoaşte că a greşit în cazul numirii secretarului Sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cred că am greşit", a spus Obama într-un interviu pentru CNN. "Şi îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru şi vom avea grijă să reparăm lucrurile ca să nu se mai întâmple din nou", a adăugat el.

"Nu vreau să trimit poporului american mesajul că există două seturi de standarde, unul pentru oameni puternici şi altul pentru persoane obişnuite, care muncesc în fiecare zi şi îşi plătesc taxele", a declarat Obama în acest interviu.

Daschle renunţase anterior la post, după informaţiile că nu ar fi plătit o serie de taxe în trecut. Luni, Daschle şi-a cerut scuze pentru ceea ce constituiau, potrivit spuselor sale, greşeli involuntare.

Preşedintele american susţinuse iniţial nominalizarea lui Daschle, spunând că "nimeni nu este mai bine echipat să se ocupe atât de substanţa, cât şi de politica serviciului de sănătate".

Anterior, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Robert Gibbs, a insistat că decizia lui Daschle de a se retrage a fost una personală şi nu rezultatul unei solicitări din partea administraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici