Obama: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu ia măsuri rapide pentru detensionarea crizei ucrainene

Preşedintele american, Barack Obama, a ameninţat miercuri Rusia cu noi sancţiuni, dacă aceasta refuză să ia "măsuri rapide" pentru detensionarea situaţiei în Ucraina, a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

514 afișări
Imaginea articolului Obama: Rusia riscă noi sancţiuni dacă nu ia măsuri rapide pentru detensionarea crizei ucrainene

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cursul unei convorbiri telefonice cu premierul italian, Matteo Renzi, Obama a "subliniat necesitatea ca Rusia să ia măsuri concrete pentru a înceta transportul de armament spre Ucraina şi să-şi folosească influenţa asupra grupurilor separatiste, pentru a le convinge să respecte armistiţiul privind încetarea focului", potrivit Executivului american.

Obama şi Renzi au "convenit că continue cooperarea în vederea impunerii unor noi sancţiuni împotriva Russie, dacă aceasta nu va lua măsuri rapide penru detensionarea situaţiei din estul Ucrainei", afirmă Casa Albă.

Ei au subliniat "importanţa pentru Guvernul ucrainean şi separatişti de a continua discuţiile cu privire la punerea în aplicare a planului de pace propus de preşedintele" ucrainean Petro Poroşenko.

Occidentalii acuză Rusia că oferă armament insurgenţilor, cu scopul de a destabiliza aceasă fostă republică sovietică, care urmează să semneze vineri Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici