Obama: Scrisoarea trimisă lui Medvedev nu este o ofertă pentru negociere

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a dat asigurări că scrisoarea pe care i-a trimis-o omologului rus Dmitri Medvedev nu este o ofertă de negociere adresată Rusiei pentru a face presiuni asupra Iranului în schimbul renunţării la proiectul scutului antirachetă.

15 afișări
Imaginea articolului Obama: Scrisoarea trimisă lui Medvedev nu este o ofertă pentru negociere

Preşedintele SUA, Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ceea ce spun eu în această scrisoare este ceea ce am spus public, şi anume faptul că sistemul de apărare antirachetă, despre care am vorbit în Europa, este îndreptat nu împotriva Rusiei, ci împortiva Iranului", a declarat el, într-o apariţie televizată alături de premierul britanic Gordon Brown, aflat în vizită la Casa Albă.

"Şi ceea ce am spus în scrisoare este că, în măsura în care reducem hotărârea Iranului de a deţine arme nucleare, acest lucru diminuează şi presiunea sau necesitatea de a avea un sistem de apărare antirachetă", a adăugat el.

Barack Obama i-a adresat omologului său rus, Dmitri Medvedev, o scrisoare care leagă viitorul proiectului american antirachetă din Europa de atitudinea Rusiei cu privire la "ameninţarea" iraniană.

Citeşte şi:

Obama i-a scris lui Medvedev

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici