Obama şi-a încheiat concediul în Hawaii şi revine la Casa Albă

Barack Obama şi-a încheiat concediul de 16 zile petrecute în statul natal, Hawaii, îmbarcându-se sâmbătă seara pentru a reveni la Washington, unde îl aşteaptă mai multe dosare la Casa Albă.

87 afișări
Imaginea articolului Obama şi-a încheiat concediul în Hawaii şi revine la Casa Albă

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sosit în Hawaii după opt ore de zbor de la Washington, pe 21 decembrie, împreună cu soţia, Michelle, şi cele două fiice, Sasha şi Malia, preşedintele a plecat sâmbătă seara împreună cu fiicele sale, dar fără soţie.

"Ca un cadou pentru ziua de naştere din partea preşedintelui, «the First Lady» rămâne în Hawaii pentru a petrece o perioadă de timp împreună cu prieteni, înainte să împlinească vârsta de 50 de ani", pe 17 ianuarie, a precizat Casa Albă.

Preşedintele şi familia sa şi-au petrecut vacanţa într-o casă închiriată, în apropierea unei baze aparţinând puşcaşilor marini, pe coasta de nord-est a Insulei Oahu, la aproximativ 20 de kilometri de capitala statului, Honolulu, unde s-a născut Barack Obama.

Un pasionat de golf, preşedintele american a profitat de sejur pentru a juca mai multe partide de golf, la baza puşcaşilor marini. El a jucat joi cu premierul neozeelandez John Key, una dintre extrem de rarele întâlniri cu lideri în cursul concediilor sale.

La revenirea la Casa Albă, Barack Obama va găsi un teanc de dosare "fierbinţi" cu care îşi va începe anul 2014, între care asigurările de şomaj, reformele în domeniul sănătăţii, imigraţiei şi a Agenţiei Naţionale pentru Securitate (NSA). Înainte să plece spre arhipelagul natal, al 44-lea preşedinte al Statelor Unite, vizibil pus la încercare de o toamnă dificilă, s-a declarat sigur că va reveni cu "idei mai bune: după "câteva zile de somn şi soare".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici