Obama şi Putin vor discuta despre scutul antirachetă la summitul G20

Washingtonul speră că viitoarea întâlnire între preşedinţii american şi rus, Barack Obama şi Vladimir Putin, la summitul G20 din Los Cabos, în Mexic (18-19 iunie), va facilita un acord pe tema scutului antirachetă, a declarat joi Ivo Daalder, ambasadorul SUA la NATO.

195 afișări
Imaginea articolului Obama şi Putin vor discuta despre scutul antirachetă la summitul G20

Barack Obama şi Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu mă îndoiesc că preşedinţii Obama şi Putin vor discuta despre acest subiect la întâlnirea din Mexic, în cadrul summitului, şi vor încerca să relanseze negocierile. Noi sperăm să se ajungă la un acord cu privire la modul de cooperare în domeniul apărării antirachetă", a declarat diplomatul în cadrul unei videoconferinţe de la Bruxelles, relatează RIA Novosti în pagina electronică.

Negocierile pe tema scutului antirachetă dintre NATO şi Rusia, precum şi dintre Statele Unite şi Rusia, continuă la nivel de experţi.

"Există efectiv divergenţe între noi cu privire la modul de organizare a cooperării (...) Toate părţile au intenţia fermă de a continua un dialog intens, de a căuta puncte comune şi de a depăşi divergenţele", a subliniat Daalder.

La summitul NATO de la Lisabona, în 2010, Moscova şi Washingtonul au convenit să coopereze în domeniul apărării antirachetă europene. Totuşi, părţile nu reuşesc să se înţeleagă în privinţa arhitecturii viitorului scut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici