Obama vrea ca SUA să îşi consolideze relaţiile cu lumea musulmană

Preşedintele american ales, Barack Obama, a declarat că mandatul său reprezintă o ocazie pentru Statele Unite de a-şi consolida relaţiile cu ţările musulmane, adăugând că la depunerea jurământului îşi va utiliza întregul nume, Barack Hussein Obama, scrie Chicago Tribune în ediţia electronică.

13 afișări
Imaginea articolului Obama vrea ca SUA să îşi consolideze relaţiile cu lumea musulmană

Obama vrea ca SUA să îşi consolideze relaţiile cu lumea musulmană

"Cred că avem o ocazie unică de a reface imaginea Statelor Unite în lume, în special în ţările musulmane", a declarat marţi Obama, arătându-se hotărât să "aibă o relaţie bazată pe respect reciproc şi un parteneriat cu ţari care doresc prosperitatatea cetăţenilor lor".

Obama a precizat că ţara trebuie să beneficieze de această şansă unică de a consolida relaţiile diplomatice în lume, prin intermediul unei noi stategii diplomatice bazate pe integrare şi toleranţă, cât şi pe o luptă împotriva terorismului.

"Mesajul pe care vreau să-l transmit este că vom fi vehemenţi în eradicarea extremismului pe care l-am văzut în Bombay", a menţionat Obama, adăugând că intenţionează să rostească un discurs într-o capitală islamică.

Preşedintele ales intenţionează să-şi folosească numele său complet, Barack Hussein Obama, la 20 ianuarie când va depune jurământul.

"Cred că tradiţia este să se folosească cele trei nume şi mă voi conforma tradiţiei", a precizat el. "Nu încerc să ies în evidenţă într-un mod sau altul. Voi proceda aşa cum a făcut toată lumea", a explicat Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici