Obama vrea să reînnoiască angajamentul SUA de capturare a lui Osama ben Laden

Viitoarea administraţie americană va evalua o strategie mai concentrată pe Afganistan, preşedintele ales Barack Obama intenţionând că reînnoiască angajamentul Statelor Unite privind capturarea lui Osama ben Laden.

17 afișări
Imaginea articolului Obama vrea să reînnoiască angajamentul SUA de capturare a lui Osama ben Laden

Obama vrea să reînnoiască angajamentul SUA de capturare a lui Osama ben Laden

Obama vrea să reînnoiască angajamentul Statelor Unite de a continua urmărirea lui Osama ben Laden, o prioritate pe care preşedintele în exerciţiu George W. Bush a neglijat-o, după ce nu a reuşit să îl captureze pe liderul al-Qaida, relatează Washington Post, în ediţia electronică.

Preşedintele ales a promis de asemenea că va suplimenta contingentul din Afganistan, unde violenţele au înregistrat anul acesta cel mai ridicat nivel, din 2001.

Mai mulţi consilieri ai lui Barack Obama şi mai mulţi strategi militari au sugerat că eforturile din Afganistan din timpul administraţiei Bush au fost afectate de ideea nerealistă de a crea o democraţie modernă, mai degrabă decât o regiune stabilă.

În opinia acestora, o concentrare mai puternică pe al-Qaida nu prespune retragerea din Afganistan.

Potrivit consilierilor acestuia, Obama este dispus să sprijine dialogul între Guvernul afgan şi elemente "reconciliabile" ale talibanilor, perspectivă refuzată de administraţia Bush, dar luată în considerare de Pentagon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici