Observatorul Sirian al Drepturilor Omului: Aproape 8.500 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria din martie 2011

Aproape 8.500 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în violenţele înregistrate de la începutul revoltei din Siria, în martie 2011, a anunţat miercuri Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO).

135 afișări
Imaginea articolului Observatorul Sirian al Drepturilor Omului: Aproape 8.500 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria din martie 2011

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului: Aproape 8.500 de persoane, majoritatea civili, au fost ucise în Siria din martie 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Printre victime figurează 6.195 de civili şi 2.263 de soldaţi şi membri ai serviciilor de securitate, dintre care 428 de dezertori care s-au alăturat rebelilor, adică un total de 8.458 de morţi, a adăugat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

La sfârşitul lui februarie, secretarul general adjunct al ONU Lynn Pascoe estima că represiunea din Siria s-a soldat "cu siguranţă cu mai mult de 7.500 de morţi".

"Nu putem oferi cifre precise, dar există informaţii credibile că bilanţul depăşeşte adesea o sută de civili morţi pe zi, între care numeroşi copii şi femei", a afirmat el.

Situaţia umanitară este din ce în ce mai îngrijorătoare în Siria, unde organizaţiile de ajutorare nu au acces în oraşele devastate de bombardamente, în special la Homs, unde un convoi cu ajutoare de urgenţă este blocat de şase zile la intrarea în cartierul Baba Amr.

ONU estimează că peste 25.000 de refugiaţi se află în prezent în ţări învecinate cu Siria, alte 100.000-200.000 de persoane fiind strămutate în interiorul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici