Ofensiva Huawei pentru a-şi spăla imaginea: ”Nu credeţi în tot ceea ce auziţi„, mesajul care a apărut publicat în toată presa americană

Huawei Technologies a lansat un anunţ publicitar în paginile principalelor ziare din SUA, îndemnând cititorii să nu creadă "tot ceea ce aud" despre firma de tehnologie chineză, ca metodă de apărare împotriva acuzaţiilor guvernamentale ale SUA că echipamentele sale pot fi utilizate pentru a spiona.

8575 afișări
Imaginea articolului Ofensiva Huawei pentru a-şi spăla imaginea: ”Nu credeţi în tot ceea ce auziţi„, mesajul care a apărut publicat în toată presa americană

Ofensiva Huawei pentru a-şi spăla imaginea din SUA: ”Nu credeţi în tot ceea ce auziţi„, mesajul care a apărut în toată presa americană

"Uşile noastre sunt întotdeauna deschise. Vrem ca publicul din SUA să ne cunoască mai bine", se arată în scrisoarea deschisă publicată în regim de publicitate, menţionând că guvernul american "a dezvoltat unele neînţelegi legate de companie”.

Anunţul a fost publicat în Washington Post, New York Times, Wall Street Journal, Politico, USA Today şi Los Angeles Times, a declarat purtătorul de cuvânt al Huawei, Chase Skinner.

Miscarea face parte dintr-o campanie de relatii publice fara precedent, lansată luna trecuta, cu un interviu de 25 de minute difuzat pe televiziunea centrala a Chinei, controlata de stat (CCTV), cu directorul Huawei, Ren Zhengfei. Au urmat interviuri la BBC în Marea Britanie şi pe postul american CBS.

Statele Unite au avertizat că echipamentele din generaţia următoare 5G, pe care unii experţi în telecomunicaţii le consideră mai vulnerabile la atac decât tehnologia anterioară, ar putea fi exploatate de guvernul chinez pentru spionaj dacă ele sunt furnizate de Huawei.

Huawei a negat acuzaţiile, chiar dacă oficialii americani au încercat să convingă guvernele şi operatorii de telecomunicaţii din întreaga lume să evite echipamentele Huawei.

Măsura are loc în timp ce Statele Unite solicită extrădarea din Canada a lui Meng Wanzhou, directorul financiar al Huawei şi fiica lui Ren de 47 de ani, care a fost acuzată de fraudă bancară în legătură cu încălcarea sancţiunilor SUA împotriva Iranului.

În interviurile acordate la începutul acestei luni, Ren a declarat că arestarea ei are conotaţii politice şi, în plus, că Huawei nu a furnizat nicio informaţie despre clienţi guvernului chinez şi nu ar face-o niciodată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici