Oficial american: Atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi, fără precedent în istoria recentă a diplomaţiei

Atacul de la 11 septembrie împotriva consulatului american de la Benghazi este "fără precedent" în Libia şi chiar în "istoria recentă a diplomaţiei", a afirmat marţi un responsabil american.

323 afișări
Imaginea articolului Oficial american: Atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi, fără precedent în istoria recentă a diplomaţiei

Oficial american: Atacul asupra consulatului SUA de la Benghazi, fără precedent în istoria recentă a diplomaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest responsabil al Departamentului de Stat a asigurat, de asemenea, că Statele Unite nu dispuneau de "nicio informaţie utilizabilă" care să indice că "un atac planificat şi iminent" va avea loc împotriva reprezentanţei consulare americane de la Benghazi.

"Nu a mai fost un atac ca acesta în Libia, la Tripoli, la Benghazi sau oriunde altundeva de când suntem noi acolo. Este fără precedent. De fapt, ar fi foarte, foarte dificil să găsim un precedent pentru un atac de acest gen în istoria recentă a diplomaţiei", a declarat acest diplomat în cadrul unei conferinţe de presă telefonice.

Acesta a detaliat pe larg desfăşurarea atacului armat care a vizat timp de mai multe ore consulatul american de la Benghazi la 11 septembrie, în cursul căruia ambasadorul american în Libia Christopher Stevens şi alţi trei americani au murit.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici