- Home
- Externe
- (09.11.2021, 01:00)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Oficial BCE: Inflaţia din zona euro nu este o problemă "cronică" / "Credem că va scădea anul viitor"
- Economistul-şef al BCE consideră că Inflaţia din zona euro nu este o problemă "cronică".
- Philip R. Lane: "Inflaţia este neaşteptat de mare în acest moment, dar credem că va scădea anul viitor".
318 afișări

Oficial BCE: Inflaţia din zona euro nu este o problemă "cronică" / "Credem că va scădea anul viitor"
Inflaţia din zona euro nu este o problemă "cronică" şi probabil va scădea începând din anul 2022, afirmă Philip R. Lane, economistul-şef al Băncii Centrale Europene (BCE), într-un interviu acordat cotidianului spaniol El Pais.
"Inflaţia este neaşteptat de mare în acest moment, dar credem că va scădea anul viitor. Dacă ne uităm la situaţia pe termen mediu, rata inflaţiei încă este prea mică, sub ţinta noastră de 2%, nu prea mare. Actuala rată mare a inflaţiei are legătură cu faptul că relansarea economică a fost puternică la nivel global. Avem unele blocaje şi tarife mari la energie, aceştia sunt principalii factori ai majorării preţurilor", a declarat Philip R. Lane în interviu, conform unui comunicat postat pe site-ul Băncii Centrale Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
România e în top 4 țări europene unde copiii stau cei mai mulți ani în învățământul obligatoriu. Topul celorlalte țări
-
Iranienii vor fi atacaţi cu propriile arme? SUA au aprobat transferul de arme iraniene confiscate către Ucraina
-
Războiul din Ucraina, ziua 589. Ucraina dezvoltă „pelerina de invizibilitate”
-
UE a ajuns la un acord pentru a aborda crizele în domeniul migraţiei şi azilului
"Credem că anul viitor blocajele se vor relaxa şi că preţurile la energie vor scădea sau se vor stabiliza. Există şi alţi factori, precum recuperarea nivelurilor unor preţuri care scăzuseră în 2020. Deci, da, au fost discuţii despre inflaţie, dar această perioadă a inflaţiei este foarte neobişnuită şi temporară, nu este un semn al unei probleme cronice. Situaţia de acum este foarte diferită de cea din anii 1970 şi 1980", a argumentat Philip R. Lane.
Liderii Uniunii Europene sunt preocupaţi de creşterea inflaţiei. Potrivit celor mai recente date furnizate de Oficiul UE pentru statistici (Eurostat), în octombrie, inflaţia în zona euro a fost de 4,1%, în creştere de la 3,4% în septembrie, pe fondul majorării tarifelor la energie şi servicii. Banca Centrală Europeană consideră normală o inflaţie în jurul nivelului de 2%.
Preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană contribuie în mod semnificativ la creşterea ratei inflaţiei, a afirmat vineri Robert Holzmann, guvernatorul Băncii centrale a Austriei şi membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE). Întrebat cât contribuie preţurile caselor la creşterea inflaţiei, Robert Holzmann a afirmat: "Am auzit de 0,5%. Nu este un cuantum mic".



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe