Oficial britanic: Marea Britanie ar putea trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea soldaţilor

Noul ministru britanic al apărării, Grant Shapps, a declarat că a purtat discuţii cu liderii armatei cu privire la desfăşurarea de trupe britanice în Ucraina pentru prima dată pentru un program de antrenament.

371 afișări
Imaginea articolului Oficial britanic: Marea Britanie ar putea trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea soldaţilor

Oficial britanic: Marea Britanie ar putea trimite trupe în Ucraina pentru a ajuta la pregătirea soldaţilor

Shapps, care s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru discuţii la Kiev la începutul acestei săptămâni, a declarat că propunerea discutată ar reduce dependenţa de bazele britanice şi de cele ale altor membri NATO.
 
Programul de pregătire pentru armata ucraineană, susţinut de alte 10 naţiuni, a permis formarea a peste 26.500 de recruţi şi este pe cale să antreneze peste 30.000 de soldaţi până la sfârşitul anului, potrivit Ministerului britanic al Apărării.
 
Într-un interviu acordat Sunday Telegraph, Shapps a dezvăluit, de asemenea, că a discutat cu Zelenski despre modul în care marina ar putea ajuta la apărarea navelor comerciale de atacurile ruseşti în Marea Neagră.
 
La începutul acestei luni, geniştii Royal Engineers au oferit soldaţilor ucraineni cursuri de pregătire în domeniul eliminării muniţiilor explozive (EOD) pentru dezactivarea minelor, muniţiilor şi a altor dispozitive explozive.
 
Shapps l-a înlocuit pe Ben Wallace în august pentru al cincilea său post de ministru într-un an, ceea ce a adus critici din partea unor parlamentari conservatori şi a unor foste figuri militare cu privire la lipsa sa de experienţă, relatează The Guardian.
 
El a sugerat, de asemenea, că Marea Britanie se pregăteşte să ajute Ucraina să contracareze atacurile armatei ruse asupra navelor de marfă. Armata franceză a declarat că avioanele sale au desfăşurat activităţi de supraveghere deasupra Mării Negre.
 
Marea Britanie a livrat Ucrainei un ajutor militar în valoare de 2,3 miliarde de lire sterline în 2022, iar premierul Rishi Sunak s-a angajat să facă acelaşi lucru în 2023.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici