Oficial CE: Raportul MCV, publicat în următoarele săptămâni. Parlamentul, "oaia neagră"

Raportul MCV pentru România va fi mai bun decât cel pentru Bulgaria, iar "oaia neagră" va fi din nou Parlamentul, documentul urmând să fie publicat în următoarele săptămâni.

465 afișări
Imaginea articolului Oficial CE: Raportul MCV, publicat în următoarele săptămâni. Parlamentul, "oaia neagră"

Oficial CE: Raportul MCV pentru România şi Bulgaria va fi publicat în următoarele săptămâni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse europene au precizat pentru MEDIAFAX că raportul pentru România va fi mai bun decât precedentul, cel din ianuarie 2014.

"Oaia neagră" va fi, din nou, Parlamentul care va fi criticat mai ales pentru unele decizii de a refuza ridicarea imunităţii unor parlamentari cu probleme în justiţie.

Aceleaşi surse au precizat că raportul pentru România va fi mai bun decât cel pentru Bulgaria.

Un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a precizat, vineri, pentru MEDIAFAX că raportul va fi publicat în următoarele săptămâni adăugând că, deocamdată nu a fost stabilită o dată precisă.

Întrebat când va fi publicat raportul MCV pentru România şi Bulgaria, purtătorul de cuvânt al CE Christian Wigand a precizat că acesta va fi publicat "în următoarele săptămâni".

"La acest moment nu pot confirma o dată. Va fi la începutul acestui an, undeva în următoarele săptămâni".

Rugat să fie "mai precis", întrucât preşedintele român, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la Bruxelles, că raportul va fi publicat în câteva zile, Wigand a răspuns: "Îmi pare rău, nu pot fi mai precis decât am spus".

La rândul său, un alt purtător de cuvânt al CE Mina Andreeva a precizat: "Christian (Wigand) a spus că va fi în următoarele săptămâni. Deci a fost precis, mai precis decât peste câteva zile".

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Bruxelles, că raportul MCV va fi publicat "peste câteva zile".

"Peste câteva zile doar vom avea un nou raport pe această speţă (MCV), am căzut de acord că acest lucru ne încurajează să spunem că în următorii ani, pe timpul mandatelor noastre, vom finaliza această procedură cu succes, pentru că România a făcut progrese semnificatice în consolidarea instituţiilor statului, în implementarea reformelor structurale, în consolidarea statului de drept, în consolidarea independenţei justiţiei", a spus Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele CE, Jean-Claude Juncker.

Raportul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se va afla şi pe agenda discuţiilor pe care le va avea, luni, la Bruxelles, ministrul român al Justiţiei, Robert Cazanciuc, cu prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans, cel care se ocupă de raport, şi cu comisarul pentru Justiţie, Vera Jourova, au mai precizat sursele citate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici