Oficial irakian: Corupţia împiedică accesul la electricitate

Corupţia din Irak s-a răspândit printre autorităţile ţării "ca o caracatiţă" şi împiedică distribuirea serviciilor de bază ca electricitatea, a declarat marţi preşedintele Parlamentului irakian, Osama al-Nujaifi, aflat în vizită la Londra.

112 afișări
Imaginea articolului Oficial irakian: Corupţia împiedică accesul la electricitate

Osama al-Nujaifi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mafia corupţiei se răspândeşte în clasa dominantă ca o caracatiţă", a declarat Nujaifi în cadrul unei intervenţii la centrul de cercetare International Institute of Strategic Studies din Londra.

"Această mafie este principalul obstacol în calea reformelor politice şi a oricărui progres politic", a spus el.

Corupţia este responsabilă, în principal, de absenţa progresului în furnizarea de electricitate în ţară, a adăugat oficialul irakian.

"Există un adevărat eşec guvernamental în gestionarea acestui dosar, în special, şi principalul motiv este corupţia. Acest sector este foarte afectat de corupţie", a declarat el.

Penuria de electricitate este una dintre principalele probleme ale ţării. Irakienii primesc electricitate mai puţin de zece ore pe zi, atât vara, cât şi iarna, iar cei care îşi permit folosesc generatoare. Calitatea proastă a serviciilor publice alimentează resentimentul populaţiei faţă de guvern.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici