Oficial: Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria

Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria, potrivit unui oficial. "Am obţinut eşantioane fiziologice din Siria care au fost testate" în Anglia, iar "substanţele obţinute în Siria au dezvăluit prezenţa gazului sarin", a declarat acest purtător de cuvânt.

522 afișări
Imaginea articolului Oficial: Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria

Oficial: Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Potrivit estimărilor noastre, utilizarea de arme chimice în Siria este foarte probabil o faptă (comisă) de regimul" de la Damasc, a continuat el, adăugând că Marea Britanie nu deţine "în prezent probe privind utilizarea de către opoziţia" siriană a unor arme chimice.

"Există o cantitate în creştere de informaţii, limitate dar convingătoare, care dovedesc că regimul a utilizat - şi continuă să utilizeze - arme chimice, şi anume gaz sarin", a mai spus purtătorulde cuvânt.

"Utilizarea de armament chimic este o crimă de război", a subliniat el, amintind că Londra îi cere preşedintelui Bashar al-Assad să permită "anchetatorilor ONU un acces imediat şi fără restricţii" pe teritoriul sirian.

Aceste declaraţii au fost făcute în contextul în care Franţa a acuzat regimul sirian că a utilizat cel puţin o dată gaz sarin în Siria, oferind asigurări că "toate opţiunile" sunt de-acum "pe masă" pentru comunitatea internaţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici