Oficial NATO, despre livrările de muniţie occidentală: ajung la „fundul butoiului”

Un oficial militar al NATO a avertizat că „fundul butoiului” este acum vizibil când vine vorba de livrări de muniţie din partea naţiunilor occidentale pentru Ucraina.

3433 afișări
Imaginea articolului Oficial NATO, despre livrările de muniţie occidentală: ajung la „fundul butoiului”

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Amiralul Rob Bauer, preşedintele comitetului militar al alianţei, a declarat în cadrul Forumului de securitate de la Varşovia că ţările occidentale trebuie să crească stocurile militare, potrivit BBC.

Amiralul Bauer a mai spus că unele naţiuni NATO au trimis provizii la Kiev, deşi depozitele lor s-au înjumătăţit.

De asemenea, reprezentantul Marii Britanii la întâlnire, James Heappey, a spus că aprovizionările occidentale „sunt subţiri” şi le-a cerut membrilor NATO să respecte prevederea privind alocarea a 2% din PIB-ul lor pentru apărare.

„Trebuie să ţinem Ucraina în luptă în această seară şi mâine şi a doua zi şi tot aşa", a precizat Heappey.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici