Oficial rus, pe Twitter: Edward Snowden a acceptat propunerea de azil politic în Venezuela. Mesajul a fost şters la scurt timp. WikiLeaks: Snowden nu a "acceptat încă oficial" oferta Venezuelei

Un oficial rus a anunţat pe Twitter că Edward Snowden a acceptat oferta de azil politic în Venezuela. Oficialul a şters mesajul după scurt timp, relatează presa rusă. WikiLeaks a afirmat marţi seară că fostul consultant de informaţii american nu a "acceptat încă oficial" oferta de azil politic a preşedintelui Venezuelei, contrazicând declaraţiile făcute de parlamentarul rus.

592 afișări
Imaginea articolului Oficial rus, pe Twitter: Edward Snowden a acceptat propunerea de azil politic în Venezuela. Mesajul a fost şters la scurt timp. WikiLeaks: Snowden nu a "acceptat încă oficial" oferta Venezuelei

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

UPDATE Edward Snowden nu a "acceptat încă oficial" oferta de azil a Venezuelei - WikiLeaks

Fostul consultant de informaţii american, Edward Snowden, nu a "acceptat încă oficial" oferta de azil politic a preşedintelui Venezuelei, a afirmat marţi seară WikiLeaks, contrazicând declaraţiile făcute anterior de un parlamentar rus, transmite AFP.

"Edward Snowden nu a acceptat încă oficial azilul în Venezuela", a transmis WikiLeaks pe contul de Twitter, amintind că parlamentarul rus "şi-a retras tweet-ul", ulterior.

"Statele în cauză vor face un anunţ dacă şi când va fi cazul. Acest anunţ va fi apoi confirmat de noi", a adăugat site-ul fondat de Julian Assange care a jucat un rol activ în fuga lui Snowden.

Aleksei Puşkov, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, anunţase marţi că fostul consultant NSA aflat la originea scurgerilor de informaţii despre programele americane de interceptare acceptase oferta de azil politic în Venezuela.

Însă, după scurt timp, Puşkov a şters mesajul postat pe Twitter, relatează postul rus Vesti 24.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici